FAQs

Wat is het Europees Referentiekader precies?

Onze taaltesten waren ontwikkeld in samenwerking met universiteiten en volgens de principes van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor talen (ERK), de internationale standaard voor taalonderwijs, -opleidingen en –testen. Het ERK deelt taalniveaus in 6 categorieën in:

ERK-NIVEAU OMSCHRIJVING KENNISNIVEAUS VOOR ONZE TESTEN
A1 Basisgebruiker We organiseren geen taaltesten voor dit kennisniveau
A2 Basisgebruiker We organiseren geen taaltesten voor dit kennisniveau
B1 Onafhankelijke gebruiker Elementaire kennis
B2 Onafhankelijke gebruiker Voldoende kennis
C1 Vaardige gebruiker Grondige kennis
C2 Vaardige gebruiker We organiseren geen taaltesten voor dit kennisniveau

We organiseren geen testen op A1, A2 en C2 niveau. Als je een A-niveau moet aantonen dan is een taaltest van Selor op B1-niveau meer dan voldoende.

Hoe kan ik feedback vragen?

Je kan feedback krijgen voor de modules "spreken" en "schrijven". Je hebt 2 maanden de tijd na het ontvangst van je resultaten om hiervoor een aanvraag in te dienen.

Voor de modules "lezen" en "luisteren" is er geen feedback mogelijk omdat het hier enkel om juiste en foute antwoorden gaat. We delen nooit de juiste antwoorden op de testvragen mee om onze testen te beschermen.

Module Hoe vraag je een feedback aan? Wanneer ontvang je de feedback? Hoe ontvang je de feedback?
Lezen
Luisteren
Via onze contactpagina. Binnen de 2 maanden na ontvangst van je resultaten. Vul je rijksregisternummer in en de code van de procedure. Kies de rubriek “Feedback”. Je wordt gecontacteerd om een afspraak te maken binnen de 30 dagen na je aanvraag. Er is geen feedback mogelijk, maar wel een inzage van je test waarbij je wel jouw eigen antwoorden te zien krijgt. Je krijgt hierbij de correcte antwoorden niet te zien.
Spreken (presentatie en gesprek) Via onze contactpagina. Binnen de 2 maanden na ontvangst van je resultaten. Vul je rijksregisternummer in en de code van de procedure. Kies de rubriek “Feedback”. Nadat je je verzoek hebt ingediend, ontvang je binnen 30 dagen feedback. Het is niet mogelijk feedback te geven op alles wat jij gezegd of gedaan hebt tijdens de test. Verwacht geen reconstructie van het interview. Je ontvangt een feedbackrapport per e-mail waarin grafisch voorgesteld wordt in welke mate jij de gemeten competenties hebt, aangevuld met de opmerkingen van de jury.
Schrijven Via onze contactpagina. Binnen de 2 maanden na ontvangst van je resultaten. Vul je rijksregisternummer in en de code van de procedure. Kies de rubriek “Feedback”. Nadat je je verzoek hebt ingediend, ontvang je binnen 30 dagen feedback. Je ontvangt een feedbackrapport per e-mail waarin grafisch voorgesteld wordt in welke mate jij de gemeten competenties hebt.

Wanneer krijg ik het resultaat van mijn test?

Je ontvangt je resultaten altijd in je online dossier. Als je na een sessie nog modules moet afleggen, krijg je samen met je resultaat een uitnodiging om je in te schrijven voor de volgende sessie.

MODULE TIMING
Lezen Binnen de 10 werkdagen
Luisteren Binnen de 10 werkdagen
Spreken Binnen de 10 werkdagen
Schrijven Binnen de 6 weken