FAQs

Ik moet testen afleggen bij Werkenvoor.be, waar moet ik me aanmelden?

Op de dag van de test kom je naar het WTC III-gebouw aan Brussel-Noord, waar Werkenvoor.be zich bevindt.

Simon Bolivarlaan 30 1000 Brussel

Breng je uitnodiging mee (op smartphone of een geprinte versie) en vergeet ook je identiteitskaart niet.
De ingang links van WTC III is gereserveerd voor kandidaten die een test komen afleggen bij Werkenvoor.be. Wanneer je het gebouw binnenkomt, scan je de QR-code die je in jouw uitnodiging hebt ontvangen en dan neem je de roltrap naar de eerste verdieping. Heb je problemen met het scannen van je code bij de poortjes, wend je dan tot het onthaal.

 • Voor een pc-test, ga naar onthaal 1 'PC-testen'. Daar vind je schermen waarop je de code van de test terugvindt en het testlokaal waar je je naartoe moet begeven. Zorg dat je op tijd bent.  Als je te laat bent, kan je niet meer deelnemen.
 • Voor een mondelinge test, ga naar onthaal 2 'Mondelinge testen/Bezoekers'. Meld je aan bij het onthaal. Daar helpen onze medewerkers je verder.

Heb je aanpassingen aan de test gevraagd voor je handicap, ziekte of leerstoornis? Meld dit aan een testbegeleider wanneer je het testlokaal binnenkomt.

Het gebouw is op weekdagen geopend van 7.00 tot 19.00 uur. In het weekend is het gebouw alleen open als er testen worden georganiseerd.  
 

Kan ik korting krijgen voor mijn treinticket?

Naargelang de regio waar je gedomicilieerd bent, kan je gebruik maken van een reductie op je treinticket of zelfs helemaal gratis reizen als je testen moet afleggen voor Werkenvoor.be. Om van deze mogelijkheid gebruik te maken moet je ingeschreven zijn als werkzoekende en het ticket op voorhand aanvragen. Om de exacte procedure na te lezen kan je de volgende instanties contacteren:

 • Forem als je in Wallonië bent gedomicilieerd.
 • VDAB als je in Vlaanderen bent gedomicilieerd.
 • Actiris als je in de regio Brussel bent gedomicilieerd en je een test moet afleggen buiten Brussel.

Wat moet ik doen als ik te laat ben/in geval van een onvoorziene omstandigheid op de dag van de testsessie?

Als je te laat bent voor een testsessie georganiseerd door Werkenvoor.be, dan raden we je aan om je direct naar het onthaal te begeven. Zo kunnen we in de mate van het mogelijke een oplossing vinden.

 • Als je een PC-test moet afleggen, begeef je dan naar onthaal 1 ‘PC-testen’.

Indien je meer dan 10 minuten later bent voor de test zal je normaal gezien niet meer kunnen deelnemen.

 • Als je een mondelinge test moet afleggen, begeef je dan naar onthaal 2 ‘Mondelinge testen’. We raden ook aan om zo snel mogelijk de selectieverantwoordelijke te contacteren zodat een eventuele oplossing kan gevonden worden.

Bij onvoorziene omstandigheden op de dag van de testsessie (vertraging met de trein, file, ziekte,…), contacteer dan zo snel mogelijk de selectieverantwoordelijke. Zijn/haar coördinaten worden weergegeven in de jobaanbieding. In de mate van het mogelijke zal er een oplossing aangeboden worden om toch aan de test te kunnen deelnemen.

Wat moet ik meebrengen naar de test?

Vergeet NIET om het volgende mee te nemen:

 • Identiteitskaart of paspoort (geen enkel ander document wordt als geldig beschouwd)
 • De ontvangen QR-code die je toegang verleent tot het gebouw van Werkenvoor.be. Deze code vind je in de bevestigingsmail die je bij inschrijving hebt gekregen.
 • Een balpen voor de PC-testen waarbij dit vermeld staat in de bevestigingsmail en voor alle mondelinge testen.

Goed om te weten

In de testzalen van Werkenvoor.be:

 • Is het verboden om een smartphone, of elke ander apparaat waarmee je kan communiceren te gebruiken.
 • Oordoppen worden gratis ter beschikking gesteld via onze distributeurs. Aarzel niet om deze te gebruiken vanaf je de zaal binnenkomt. Als je dit wenst, kan je ook je eigen oordoppen meenemen en gebruiken.
 • Wij laten enkel drinkflessen toe. Dranken in open bekers/glazen zijn verboden om elk contact met IT-materiaal te vermijden. Water is gratis beschikbaar en er zijn ook distributeurs met betalende dranken aanwezig.
 • Wij verbieden niet om eten mee te brengen maar wij vragen met aandrang om respect te tonen voor al het materiaal en de plaats waar dit zich bevindt.