Alle nieuwsberichten

5 dingen die je nog niet wist over werken bij de overheid

Online sinds

Een job bij de federale overheid, da’s werk met impact op de samenleving. Bij ons kan je je ontplooien en werk je tegelijkertijd mee aan de kleine en grote uitdagingen van 11 miljoen Belgen. Bijzondere aandacht voor inclusie en diversiteit, een goede balans tussen werk en privé en uitgebreide doorgroeimogelijkheden: het zijn maar enkele van de kernwaarden waar we blijvend op inzetten. Zin om erin te vliegen? Wij geven je nog 5 extra goede redenen.

  1. Van mobiliteitsspecialisten, communicatiemedewerkers en logistiek talent tot economen. Voor elk profiel is er wel een plaats bij de federale overheid. Met een breed aanbod aan inhoudelijk uitdagende jobs, zoeken we telkens heel wat uiteenlopende profielen. Bezoek onze vacaturepagina en selecteer de jobdomeinen die jou interesseren voor jobs die je op het lijf zijn geschreven. Of maak alvast kennis met onze medewerkers.
  2. Vrouwen aan de top! Cijfers van de afgelopen jaren tonen een stijging in het aantal vrouwen in managementposities. Een tendens die zich zelfs het duidelijkst aftekent bij het topkader. Evenveel mannen als vrouwen zetelen nu in de selectiecommissies, en dat werpt duidelijk vruchten af. Bovendien wordt erover gewaakt dat ook voldoende vrouwen deelnemen aan interne opleidingen voor beloftevolle ambtenaren, zodat ook zij worden klaargestoomd voor leidinggevende functies
  3. Zonder problemen kunnen switchen van werk naar privé eenmaal je werkdag erop zit, bij de overheid is deconnectie een recht. We zorgen ervoor dat onnodige stress en een burn-out vermeden worden. Zo mag je leidinggevende  je enkel in uitzonderlijke gevallen nog contacteren na de werkuren. Tegelijk heb je heel wat mogelijkheden om zelf je werkdag vorm te geven dankzij onder meer flexibele werkuren en de mogelijkheid tot thuiswerk.
  4. Het selectiebureau van de federale overheid, kende je tot voor kort als Selor. Met een nieuwe naam en een volledig vernieuwde website, maakt Werkenvoor.be je voortaan wegwijs in alles wat te maken heeft met je carrière als ambtenaar voor de federale overheid. 
  5. Ontdek ons jobaanbod en vind dé overheidsjob die bij jou past! Geen enkele geschikte vacature missen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en ontvang de vacatures die voor jou interessant zijn!