Alle nieuwsberichten

Help ons als freelancer bij afnemen van jobinterviews

Online sinds

Het team van Werkenvoor.be is op zoek naar extra consultants die op zelfstandige basis competentiegerichte jobinterviews en/of assessment centers kunnen afnemen. Kan je goed om met mensen, heb je affiniteit met hr en heb je al ervaring met interviews en/of assessment centers? Stel je dan zeker kandidaat!

De federale overheid is een grote werkgever, wat ook betekent dat er voortdurend vacatures moeten worden ingevuld. Om de rekrutering en het selectieproces in goede banen te leiden, is gekozen voor een gecentraliseerde aanpak. Het team van Werkenvoor.be, dat deel uitmaakt van het DG Rekrutering & Ontwikkeling binnen de FOD BOSA, neemt deze taak (grotendeels) op zich voor alle federale overheidsorganisaties en sommige andere overheden.

Freelancers gezocht

Met het oog op een vlot selectieproces is er momenteel nood aan zelfstandige consultants die kunnen worden ingezet voor het interviewen van kandidaat-medewerkers. Als consultant maak je daarbij gebruik van de vaste methodologie en werkwijze die het team van Werkenvoor.be hanteert. Voor bepaalde onderdelen van onze methodologie moet je je kennis kunnen bewijzen met een certificaat.

Concreet is er nood aan freelancers voor deze drie soorten interviews:

  • Competentiegerichte interviews via de STAR-methode
  • Competentiegerichte interviews in samenwerking met een assessmentcenter
  • Competentiegerichte interviews met persoonlijkheidsinventaris

Als freelancer kan je rekenen op een contactpersoon of coach. Net zoals er ook voor freelancers regelmatig opleidings- of coachingssessies worden georganiseerd, zodat je bijblijft met de laatste ontwikkelingen die van belang zijn voor je rol als interviewer.

Interesse?

Zet je hr-talenten in voor de federale overheid en word freelance consultant! Ben je voldoende gemotiveerd én heb je minstens twee jaar ervaring met afnemen van interviews, laat dan zeker van je horen en teken in op onze overheidsopdracht. Je hebt daarvoor de tijd tot en met 15 december 2023 om 10 uur 10.

Ga aan de slag als freelance consultant: teken in op de overheidsopdracht.

Wil je ondertussen meer weten over de methodologie en werkwijze die Werkenvoor.be gebruikt? Hier kan je er alles over lezen.