Alle nieuwsberichten

Neem de zorg op voor gedetineerden

Online sinds

Verpleegster geeft een injectie in de arm van een patiënt

Verschillende gevangenissen verspreid over Vlaanderen en Brussel zijn op zoek naar verpleegkundigen. Er zijn vacatures voor zowel algemene als psychiatrische zorg. Wil jij aan de slag binnen een bijzondere context en zo gevangenen de hulp bieden die ze nodig hebben? Stel je dan kandidaat!

De FOD Justitie wil meer dan 80 verpleegkundigen aanwerven voor de gevangenissen in Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven, Beveren, Dendermonde, Hasselt, Ieper, Turnhout, Merksplas en Haren (Brussel). Voor ongeveer de helft van deze jobs gaat het om functies met focus op het psychiatrische aspect.

Twee types jobs

Als psychiatrisch verpleegkundige kom je terecht in een multidisciplinair zorgteam dat zich bezighoudt met de geestelijke gezondheid van gevangenen met psychiatrische problemen. Je hebt kennis van gesprekstechnieken, psycho-educatie en motiverend werken.

Kies je voor een job als algemeen verpleegkundige, dan zorg je ervoor dat de gezondheidszorg binnen de gevangenis soepel verloopt en dat gedetineerden dezelfde behandeling krijgen als in de vrije maatschappij. Je werkt samen met verschillende specialisten en rapporteert aan de artsen en het hoofd van de verpleging.

Waag je kans

Heb je een diploma in de verpleegkunde of vroedkunde? Ben je betrouwbaar, stressbestendig en werk je graag samen met jouw collega's? Maar vooral: heb je een hart voor zorg en jouw patiënten? Als je alle vragen met een volmondig ‘ja’ kan beantwoorden, dan ben jij de persoon die de FOD Justitie zoekt! 

De volledige functie-omschrijving voor alle vacatures vind je terug via onderstaande links. Aarzel zeker niet om te solliciteren!