Alle nieuwsberichten

RAINBOW FOR A JOB op 16 mei

Online sinds

Handen beschilderd met de kleuren van de regenboog

In het kader van de Brussels Pride Week nemen we op 16 mei van 14 tot 17 uur deel aan de 'RAINBOW FOR A JOB'

Een middag om barrières te doorbreken, goede praktijken te delen en samen met de LGBTQIA+* sector te bouwen aan een betere zorg voor mensen in hun bedrijf. 

Het hebben van een betaalde en gereguleerde job is een fundamentele bio-psycho-medico-sociale behoefte voor alle LGBTQIA+ mensen en nog meer voor LGBTQIA+ mensen met een migrantenachtergrond (migranten, vluchtelingen, nieuwkomers, asielzoekers,...), wier sociaal-professionele integratie nog complexer is.

De integratie van mensen uit de LGBTQIA+-gemeenschap op de arbeidsmarkt is nog steeds een moeilijke taak, want hoewel er in België wetten bestaan die discriminatie voorkomen en de integriteit en de vrije toegang tot werk van LGBTQIA+-personen garanderen, wordt helaas ook nu nog een groot aantal daden van directe en indirecte discriminatie gemeld, zowel tijdens de eerste fasen van het zoeken naar werk als tijdens de werkervaring zelf in sommige bedrijven.

Tijdens deze middag wordt, naast het uitwisselingsmoment, een jobbeurs voorgesteld voor LGBTQIA+ mensen. Kom dus naar onze stand van Werkenvoor.be en we bekijken jobs die een eerste stap in de overheid kunnen zijn.

Het programma:
13u30 : Onthaal
14u15 : Introductie
14u30 : Ronde tafels, vormingen, historisch bezoek LGBTQIA+, werkbeurs
15u30 : Pauze
15u45 : ronde tafels, historisch bezoek LGBTQIA+, werkbeurs
17u00 : Networking – Happy Hours.  

Adres van het event: Les Grands Carmes -
Lievevrouwbroersstraat 22-24, 1000 Brussel.

* LGBTQIA+ is een afkorting voor lesbisch, homo, biseksueel, transgender, queer of questioning, interseksueel en aseksueel.