Alle nieuwsberichten

Vacatures exclusief voor mensen met handicap

Online sinds

De federale overheid wil meer mensen met een handicap aantrekken en zo de diversiteit van onze maatschappij weerspiegelen. Om dat voornemen waar te maken, zullen vanaf nu sommige vacatures enkel openstaan voor wie een handicap heeft. Wie slaagt, wordt ook sneller aangenomen dankzij een kortere selectieprocedure.

De federale overheid wil talenten van allerlei slag aantrekken, dus ook mensen met een handicap. Hiermee willen we het goede voorbeeld geven en voor een positieve dynamiek zorgen op de arbeidsmark. Concreet streven we ernaar dat mensen met een handicap minstens 3% uitmaken van ons totale personeelsbestand, waarbij er gezorgd wordt voor aangepast arbeidsomstandigheden.

Inzetten op aanwervingen

Om deze doelstelling te halen, zijn de afgelopen jaren al heel wat inspanningen gedaan. Sollicitatietesten worden bijvoorbeeld aangepast op basis van specifieke noden en ook de werkplek zelf wordt zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Nu wil de federale overheid ook een tandje bijsteken op het vlak van aanwervingen. Dat doen we door bepaalde contractuele jobs voortaan exclusief aan te bieden aan mensen met een handicap.

Wie voor deze jobs solliciteert, zal bovendien een kortere procedure moeten doorlopen, bijvoorbeeld door alle testen op één dag af te leggen of meteen op sollicitatiegesprek te mogen komen. Uiteraard zijn er nog steeds deelnemingsvoorwaarden waaraan iemand moet voldoen, zoals een vereist diploma of de beheersing van het Nederlands of Frans.

Loop geen vacatures mis

Heb je zelf een handicap of ken je zo iemand? Hou dan zeker onze vacatures goed in de gaten, op deze site zit je daarvoor op de goede plek. Wil je als eerste op de hoogte zijn, volg ons dan op onze socialemediakanalen of schrijf je in voor onze vacaturenieuwsbrief.

Maar wacht niet tot je een vacature ziet die je interessert: vul nu al je cv aan via Mijn dossier, te vinden in de rechterbovenhoek op werkenvoor.be en voeg de nodige attesten toe. Zo kan je meteen solliciteren van zodra je op een job botst die je aanspreekt!

Hier kan je ook het diversiteitsbeleid en de mogelijkheden voor redelijke aanpassingen terugvinden.

Eerste vacature via nieuwe procedure

De primeur voor een aanwerving die via deze nieuwe procedure verloopt, gaat naar de FOD Beleid en Ondersteuning. De organisatie zoekt momenteel twee facilitair medewerkers en wil daarvoor graag specifiek mensen met een handicap aanwerven. Ontdek hier de vacature en aarzel niet om te solliciteren!