Alle nieuwsberichten

Werken voor de overheid, daar zit groei in

Online sinds

Gemengde groep collega's in gesprek in een kantoorruimte

Je hele carrière doorbrengen op dezelfde dienst, in dezelfde functie. Sommigen geeft het de nodige houvast, terwijl anderen liever een gevarieerde loopbaan nastreven. Want als jij groeit en jezelf ontwikkelt, groeit je job met je mee. Jezelf ontwikkelen als werknemer, dat kan op verschillende manieren. Verticale ontwikkeling leunt het sterkst aan bij de meer klassieke benadering van wat ‘promotie maken’ betekent. Zo kan je starten in een team waarin je geleidelijk meer verantwoordelijkheden krijgt om vervolgens zelf leidinggevende te worden. Je klimt verticaal hogerop binnen de structuur van je organisatie. Toch vraagt leiderschap om specifieke kwaliteiten die maken dat lang niet elke werknemer een job als leidinggevende ambieert.

Wie zich horizontaal ontwikkelt, gaat op zoek naar verbreding, verdieping. Je scherpt kennis en vaardigheden aan die je toelaten om te specialiseren in een specifiek domein. Met die expertise kan je vervolgens ook in andere overheidsorganisaties terecht.

Bij de federale overheid investeren we in je loopbaanontwikkeling. Zo houden we medewerkers gemotiveerd. Een ruim aanbod van opleidingen en leermogelijkheden, loopbaancoaching, (door)groeikansen, maar ook de mogelijkheid om tijdelijk of permanent van functie te veranderen. Wij bieden jou volop groeikansen.

(Door)groeien, hoe doe je dat?

  1. Heb je een duidelijk zicht op welk expertisedomein je interesseert, ga dan op zoek naar iemand die een inspirerend voorbeeld voor je kan zijn. Zo krijg je concreet advies uit de eerste hand, en toon je tegelijkertijd waar je ambitie ligt.
  2. Ook je netwerk inschakelen, geeft je meer oren en ogen om kansen op te merken. Vergroot je netwerk door deel te nemen aan conferenties, met je collega’s te praten tijdens bedrijfsevents of jezelf zichtbaar te maken op LinkedIn.
  3. Trek mee aan de kar. Een positieve werkattitude staat garant voor waardering. Stel je flexibel op bij veranderingen, wees oplossingsgericht en stel je open voor je collega’s. Opgemerkt worden doe je niet enkel met je werk.
  4. Hou de vinger aan de pols. Hoe beter je op de hoogte bent van de ontwikkelingen en trends in je vakgebied, hoe meer groeikansen je creëert voor jezelf. Toon je leidinggevenden hoe je nieuwe technologie zou inzetten om het werk efficiënter te laten verlopen. Stel een opleiding voor rond een bepaald onderwerp en onderstreep zo je rol als voortrekker.
  5. Weet je niet precies welke mogelijkheden je hebt om je professionele toekomst vorm te geven? Volg dan een loopbaanbegeleiding om je carrière onder deskundige begeleiding de goede richting uit te duwen.

Zie jij wel toekomst in een groeipad bij de overheid? Bekijk dan zeker ons interne en externe jobaanbod.