Icoon medewerker zonder foto

"Ik miste iets”

Aaron behaalde een bachelor elektronica ICT en vond zijn stage heel interessant maar had het gevoel dat hij iets miste. Het sportieve aspect dat bij werken bij Defensie komt kijken, sprak hem heel erg aan. “Ik ga tijdens de uren 3 keer per week lopen en ik krijg de kans om op plaatsen te komen in de wereld die je als burger nooit te zien zal krijgen.” Dat was het extraatje dat Aaron nodig had in een job.

Aaron is niet aangenomen als burger bij Defensie, maar als militair. Dankzij zijn bachelordiploma kon hij een verkorte opleiding aan de Koninklijke School voor Onderofficieren volgen. Tijdens de militaire initiatiefase leerde hij de kneepjes van het militaire vak: reglementen, dril, tactiek, schieten, … Hij vervolledigde zijn opleiding met een specifieke technische vorming om met de wapen- en radiosystemen van Defensie te leren werken.

“Ik ben technieker binnen radar- en wapensystemen. Ik herstel, onderhoud en kalibreer radio’s en doe inspecties en herstellingen van wapens, vooral automatische wapensystemen op voertuigen.”

NAVO-oefening

Het internationale aspect van Defensie is helemaal Aarons ding. “Ik ben al op kleine zendingen en veldtrainingen geweest en ik heb cursussen gevolgd in het Verenigd Koninkrijk en in Frankrijk. Eind 2023 ga ik 4 maanden naar Roemenië voor een NAVO-oefening, hier kijk ik superhard naar uit! In de toekomst zou ik ook heel graag meegaan op buitenlandse missies.”

De prinses in de koets... of was het een truck?

Een bijzonder moment binnen Defensie was voor Aaron de versterking die ze boden bij de militaire initiatiefase (MIF) van studenten van de Koninklijke Militaire School. Waaronder wel 1 hele speciale student… Prinses Elisabeth! “We zorgden dat de studenten vervoerd konden worden, dat er eten, velddouches en tenten aanwezig waren, eigenlijk alles wat je nodig hebt om op het terrein te overleven. Het was wel eens tof om de prinses te vervoeren. Eigenlijk had zij de MIF vorig jaar al doorlopen, maar omdat ze het zo leuk vond toen, deed ze dit jaar opnieuw mee.”

Een schot in de roos

Bij Defensie krijg je de kans om je te blijven bijscholen, zo volgde Aaron de cursus tot schootsmonitor en begeleidt hij dus nu ook schietoefeningen. "Ik ben die cursus vrijwillig gaan volgen omdat het me echt interesseert. In mijn vrije tijd zit ik ook in een schietclub dus dat is supertof dat ik mijn hobby nu ook tijdens mijn werk kan uitvoeren.”
De sfeer op het werk zit echt goed, vertelt Aaron. “Na een oefening volgt er een cohesieactiviteit. Dan kunnen we wat reflecteren en ventileren over de oefening met een pintje in de hand bij de BBQ. Ik heb allemaal topcollega’s, zeker als je soms lange periodes weg bent met elkaar, moet je kunnen zwanzen (lacht).”

Bij Defensie krijg je de kans om je te blijven bijscholen.

Ontdek deze werkgever

Related Organization