Amandine Drossart

Consultant HR Methods
Related Organization
Portret Amandine Drossart

Vertel eens over je job. Wat doe je als consultant HR Methods?

Mijn job heeft twee grote luiken. Ten eerste ondersteun ik selectieconsultants om de meest kwalitatieve selectieprocedure te bepalen voor hun vacatures. Heel concreet adviseer ik ze vanaf de profielanalyse (keuze van diploma’s en formuleren van de relevante werkervaring) tot het kiezen van het type procedure.  

Daarnaast werk ik aan projecten over de methodologie die we in onze selecties hanteren. We zijn bijvoorbeeld een handleiding met guidelines aan het opstellen die de selectieconsultants moet helpen in hun dagelijks werk in rekrutering en selectie. Verder werken we ook aan projecten rond het toepassen van diversiteit in onze selectieprocedures.

Wat vind je leuk aan je job?

Er zijn verschillende elementen die mijn job heel leuk maken. Eerst en vooral oefen ik een heel dynamische job uit! Ondanks het feit dat de thema’s waaraan ik werk vaak dezelfde zijn, zijn de klanten en de profielen altijd verschillend. En dat is wat de job zo leuk maakt: je hebt altijd wat onderzoekswerk, naar specificiteiten van diploma’s bv. of types opleidingen die in België bestaan.

Ik moet soms een evenwicht vinden tussen de behoeftes van de klanten en de realiteit van de arbeidsmarkt. Dit betekent dat ik de beste combinatie van diploma, ervaring en competenties voorstel, zodat de klant uiteindelijk de beste kandidaat kan rekruteren. Soms is het niet evident om alleen een beslissing te nemen. Maar dan weet ik dat ik op mijn team kan rekenen. We werken aan verschillende projecten maar overleggen ook heel veel. Weten dat je op je team kan rekenen, is heel belangrijk vind ik.  De sfeer in ons team is ook een grote bron van motivatie.

We werken aan verschillende projecten maar overleggen ook heel veel.

Ontdek deze werkgever

Related Organization