Andrea Goldsztein

Ontwikkelaar/analist
Related Organization
Portret Andrea Goldsztein

Wat doe je concreet en wat vind je het leukst aan je werk? 

Ik werk als ontwikkelaar/analist bij het business intelligence team. Het is een ietwat aparte dienst: we hebben heel wat verschillende klanten en projecten tezelfdertijd en iedereen draagt meerdere petten. Soms ben ik analist, dan weer ontwikkelaar en nu en dan zelfs leraar, als ik medewerkers opleid. Ik kom dus in contact met mensen van allerlei pluimage. Dat is trouwens een van de zaken die ik het leukst vind aan mijn werk: de afwisseling in taken en contacten. 

Wat me ook enorm bevalt, is dat er zoveel belang gehecht wordt aan zelfstudie. Ik heb permanent de kans om mezelf bij te scholen: dat maakt deel uit van de job en dat wordt sterk aangemoedigd door onze organisatie en haar leidinggevenden. 

Waarom heb je ervoor gekozen om voor de federale overheid te werken? 

Ten dienste staan van de burger, dat is uiteindelijk het doel van werken voor de overheid en dat was voor mij een belangrijke drijfveer om aan de slag te gaan bij een overheidsdienst. Die benadering vind je niet in de privé. 

Ik vind het ook leuk om afwisselende uitdagingen aan te gaan: dat maakt het werk een stuk interessanter. En het feit dat ik het werk goed kan combineren met mijn privéleven is een heuse meerwaarde voor mij als IT’er. 

Ook het teamwerk bevalt me: ik sta er nooit alleen voor bij de realisatie van een project. Het welslagen ervan is het resultaat van de samenwerking met mijn rechtstreekse collega’s, maar ook met externe collega’s van buiten ons team. Ik ben altijd fier als we positieve feedback krijgen van een klant, zeker wanneer die klant daadwerkelijk gebruik maakt van de output die we hem aanleverden. Ons werk helpt het management bij het nemen van strategische en operationele beslissingen. En ik hoop dat de burger wel vaart bij die beslissingen. 

Voor de federale overheid werken is voor jou ... 

... soms ingewikkeld want er zijn nogal wat uitdagingen. Maar het is vaak ook grappig om het contrast te zien tussen de soms complexe werking van de overheid en de ‘coole’ houding van het personeel. Elke dag kan er wel een probleem opduiken dat je dan aanpakt met het ganse team. Maar je weet dat je op het einde van de werkdag met een gerust hart naar huis kan en dat alles ok is. 

Die dynamiek en de mogelijkheid om een gezond evenwicht te vinden tussen werk en privé zorgen ervoor dat we ons volledig kunnen ontplooien op het werk. En dat is niet altijd vanzelfsprekend voor iemand die in de IT werkt. En zolang ik me goed voel in mijn werk dat ook nog eens interessant en verrijkend is, blijf ik waar ik ben. 

Elke dag kan er wel een probleem opduiken dat je dan aanpakt met het ganse team.

Ontdek deze werkgever

Related Organization