Anne Mathy

Wetenschappelijk dossierbeheerder
Portret Anne Mathy

Vertel eens over je job … 

Ik werk al negen jaar voor het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG), waar ik aan de slag ben als wetenschappelijk dossierbeheerder. 
 
Nadat een farmaceutisch bedrijf een vergunning krijgt om een geneesmiddel in de handel te brengen, moet het een variatiedossier indienen voor elke wijziging die het aanbrengt aan het geneesmiddel of aan het registratiedossier. En na vijf jaar moet het een hernieuwingsdossier indienen. 
 
In deze functie  hou ik me bezig met het beheer van variatie- en hernieuwingsdossiers die worden ingediend voor geneesmiddelen Zo ben ik het aanspreekpunt voor farmaceutische bedrijven en fungeer ik als tussenschakel tussen deze firma's en de experten die voorgestelde wijzigingen aan geneesmiddelen of een registratiedossier moeten beoordelen. 
 
Daarnaast ben ik functionele chef van een team van negen medewerkers en vertegenwoordig ik België in een Europees comité dat aangestuurd wordt door het European Medicines Agency (EMA). 

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij het FAGG kwam? 

Ik ben eigenlijk biologe van opleiding. Voordat ik bij het FAGG begon, heb ik een doctoraatsthesis gemaakt over diergeneeskundige wetenschappen. Die thesis heb ik afgemaakt toen ik al volop aan het werk was. De verdediging ervan vond plaats zes maanden na mijn start bij het FAGG. 

Welke voordelen biedt werken voor de federale overheid ? 

Als vastbenoemd ambtenaar heb je natuurlijk werkzekerheid. 
Daarnaast is telewerken er goed ingeburgerd (al van vóór de gezondheidscrisis) en is deeltijds werken er mogelijk, waardoor je job makkelijker te combineren valt met je privéleven. Bovendien heb ik via bevordering de kans gekregen om voor een andere functie te solliciteren. 

Op welke verwezenlijking ben je het meest trots? 

Als functionele chef ben ik fier op de positieve sfeer in mijn team en over de vlotte samenwerking tussen alle teamleden. Er is geen onderlinge rivaliteit, iedereen staat altijd klaar om een andere collega een handje te helpen. We hebben bepaalde procedures ingevoerd en reeds bestaande vereenvoudigd. We zorgen er ook voor dat we coherente, op elkaar afgestemde antwoorden geven. 

Eveneens het vermelden waard, is dat ik heb meegewerkt aan de reorganisatie van een dienst die niet optimaal functioneerde. Niet alles is perfect vandaag, maar we hebben al een hele weg afgelegd en daar ben ik fier op. En dan gaat het niet om persoonlijke fierheid, maar om een fierheid die ik kan delen met mijn collega’s. 

Er is geen onderlinge rivaliteit, iedereen staat altijd klaar om een andere collega een handje te helpen.

Ontdek deze werkgever