Bart Wildiers

Verpleegkundig-controleur
Portret Bart Wildiers

Waarom koos je ervoor om te werken voor de federale overheid en wat geeft je voldoening? 

Door familiale omstandigheden kon ik als verpleegkundige in een ziekenhuis niet meer in een ploegensysteem en in het weekend werken en zocht ik een baan die beter aansloot bij mijn levensritme.

Het leukste aan de job is het besef dat je meewerkt aan een betere samenleving. Dat is de beste motivatie om elke dag weer aan de slag te gaan.Bij de federale overheid werk je veel volgens strikte regels en procedures. Dat maakt het werk soms lastig maar het geeft tegelijkertijd ook een stevige houvast. 

Het liefst zou ik heel mijn loopbaan bij de federale overheid blijven. Eventueel kan ik bij het RIZIV, waar ik nu werk, nog andere uitdagingen aangaan of anders via interne mobiliteit andere horizonten opzoeken als ik daar behoefte aan zou hebben.

Je werkt als verpleegkundig-controleur. Wat doe je precies en wat is er specifiek leuk aan?

Als sociaal inspecteur controleer ik zorgverleners op het naleven van de wetten over de verplichte gezondheidsverzekering. Als verpleegkundige richt ik me vooral op verpleegkundigen en andere paramedische beroepen zoals kinesitherapeuten of logopedisten.
Het is vooral fijn om samen te werken in een team van medische professionals uit verschillende disciplines. En de missie van onze dienst is er voor te zorgen dat de beschikbare middelen voor de uitvoering van de verplichte gezondheidsverzekering zo efficiënt mogelijk besteed worden. Wij zorgen er dus mee voor dat de kwaliteit van onze gezondheidszorg optimaal blijft.

Op welke van jouw realisaties of projecten ben je het meest trots?

Deze job doe ik nog maar tien maanden en ik ben nog volop aan het leren maar bij mijn vorige werkgever Fedris kreeg ik de verantwoordelijkheid over de aankoop van een nieuw longfunctietoestel en ik denk dat ik daar een goed resultaat heb gehaald.

 

Het leukste aan de job is het besef dat je meewerkt aan een betere samenleving.

Ontdek deze werkgever