Joachim Vertommen

Network Engineer
Related Organization
Portret Joachim Vertommen

Wat houdt jouw job precies in?

Ik werk als Network Engineer bij het Networks departement van Belnet. Wij zorgen voor het beheer en onderhoud van drie netwerken: het Belnet-netwerk, het FedMAN-netwerk en het BNIX-platform. De taken van ons team houden dus verband met elk van deze drie netwerken. We zorgen voor het onderhoud van de netwerken, we staan zelf in voor aanpassingen, geven derdelijnssupport in geval van incidenten, enz.
Naast dat operationele aspect vormt projectmanagement een groot luik van mijn job. Dat kan bijvoorbeeld gaan om het maken van een studie, het schrijven van lastenboeken en evalueren van offertes, het opstellen van planningen en budgetten, enz. Hiervoor werk ik nauw samen met collega’s binnen ons team, maar ook met andere teams van Belnet.

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij Belnet terecht kwam?

Ik heb industrieel ingenieur elektronica-ICT gestudeerd en heb altijd veel interesse gehad in netwerken en netwerktechnologie.
Na mijn studies heb ik enkele jaren in de privésector gewerkt als testingenieur en nadien als technical consultant. Die laatste functie was vrij commercieel en lag me minder. Daarom besloot ik om op zoek te gaan naar iets anders. Via een vriend hoorde ik dat er een vacature was bij het netwerkteam. Ik werd aangenomen en werk ondertussen sinds 2009 bij Belnet.
Waarom heb je gekozen voor een job bij Belnet?
Het sprak me erg aan om bezig te zijn met netwerken en netwerktechnologie bij een internet- en serviceprovider. Bovendien kan je bij Belnet met vooruitstrevende technologieën werken.

Hoe ziet een typische werkdag eruit?

Mijn job kent geen routine. Elke dag ziet er anders uit afhankelijk van de lopende projecten, aanvragen van klanten, ... Toch zijn er enkele taken die regelmatig terugkeren. Zo nemen we binnen het team bijvoorbeeld een beurtrol op als “on call engineer”. Dat wil zeggen dat je tijdens een bepaalde week van wacht bent en dus instaat voor het oplossen van incidenten die door de tweedelijnssupport niet konden opgelost worden. Verder staan er regelmatig meetings op de agenda aangezien we veel aan projectwerk doen. Daarnaast volg ik ook de aanvragen van klanten op, samen met het Customer Relations team.

Wat apprecieer je het meest aan je job?

Ik doe mijn job heel graag. Het is een job met veel variatie die volledig binnen mijn interessegebied ligt. Het leuke bij Belnet is dat je een project echt van A tot Z kan opvolgen en dus iets volledig kan realiseren. Daarnaast apprecieer ik het ook dat je zelf mee beslissingen kan nemen. Je kan steeds je ideeën delen en je input wordt gewaardeerd.
Verder is een voordeel van werken bij de overheid dat je over veel vakantiedagen beschikt. Ik maak graag verre reizen en dan is dat wel mooi meegenomen.

Vind je dat je genoeg mogelijkheden hebt bij Belnet

Hoewel ik nog dezelfde functie uitoefen als bij mijn start bij Belnet in 2009, kan ik toch zeggen dat mijn jobinhoud, en meer bepaald mijn verantwoordelijkheden, geëvolueerd is. In het begin ben je namelijk meer bezig met kleinere, operationele taken. Geleidelijk aan stap je mee in grote projecten en nadien krijg je zelf de verantwoordelijkheid over een groot project. In dat opzicht krijg je bij Belnet echt de kans om te groeien in je functie.

Wat was je grootste uitdaging in je job tot nog toe

Enkele jaren geleden heeft Belnet zijn IP-netwerk volledig vernieuwd. Als projectleider heb ik meerdere jaren intensief gewerkt aan dat project. Ik ben er dan ook trots op dat het zo goed is verlopen. Bovendien was het fijn om de verantwoordelijkheid te krijgen over zo’n groot project.
 

Ik heb een job met veel variatie die volledig binnen mijn interessegebied ligt.

Ontdek deze werkgever

Related Organization