Karen Vets

HR-coördinator
Related Organization
Portret Karen Vets

Wat houdt jouw job precies in? 

Als coördinator van de dienst Human Resources en van de onthaalmedewerkers heb ik een zeer breed en gevarieerd takenpakket. Een belangrijk luik is natuurlijk het aanwerven van nieuwe medewerkers voor Belnet. Dat gebeurt op basis van een personeelsplan dat ik jaarlijks opstel in samenspraak met het management. Gezien Belnet een overheidsorganisatie is, werken we nauw samen met Werkenvoor.be

Verder zorgt onze dienst voor de organisatie van opleidingen voor de medewerkers, de uitwerking van het arbeidsreglement en interne procedures, de opvolging van de arbeidswetgeving, het beheer van verschillende hr-tools, de hr-administratie, …  

Welk parcours heb je afgelegd voor je bij Belnet terechtkwam? 

Nadat ik mijn bachelordiploma bedrijfsbeheer heb behaald, heb ik in dezelfde richting een master met optie HR gevolgd aan de universiteit van Mons. Na mijn studies heb ik enkele interimjobs gedaan in de hr-sector. 

Waarom heb je gekozen voor een job bij Belnet? 

Toen ik begon te werken bij Belnet was ik destijds de eerste hr-medewerker in vast dienstverband. Het feit dat ik het hr-beleid mee van nul heb kunnen opbouwen, was voor mij een echte uitdaging. Daarnaast sprak het menselijke en kleinschalige aspect van de organisatie mij sterk aan. 

Wat apprecieer je het meest aan je job? 

De variatie in mijn taken vind ik een groot voordeel. In grotere organisaties ben je vaak verantwoordelijk voor slechts één aspect, bijvoorbeeld de aanwervingen. Bij Belnet daarentegen heb ik de mogelijkheid om me met alle aspecten van personeelsbeleid bezig te houden: werving en selectie, arbeidsreglementering, opleidingen, administratie, personeelsplanning, enz. 

Daarnaast is het ook fijn om in een klein team te werken: iedereen kent iedereen. Persoonlijk vind ik dit aangenamer dan werken in een grote organisatie. Naar mijn mening zorgt dit er ook voor dat je meer inspraak hebt. 

Hoe ervaar je de samenwerking binnen jouw team? 

Ik ben heel tevreden over de samenwerking binnen mijn team.De open communicatie die we voeren draagt daar zeker toe bij! 

Vind je dat je genoeg mogelijkheden hebt bij Belnet? 

Hoewel Belnet een kleine organisatie is en uit uitsluitend contractuele personeelsleden bestaat, zijn er toch verschillende mogelijkheden. Door de groei van Belnet is ook het hr-team groter geworden. Vorig jaar kreeg ik de kans om coördinator te worden van de hr-unit, een uitdaging die ik met veel enthousiasme ben aangegaan. 

Hoe ziet een typische werkdag eruit? 

Mijn dag begint met het checken van mijn mails. Als hr-dienst zijn we natuurlijk voor veel zaken het eerste aanspreekpunt voor collega’s. Sowieso ben ik dagelijks ook bezig met één of meerdere projecten en selectieprocedures (cv’s bekijken, interviews, contracten opstellen, … ) omdat we bij Belnet voortdurend meerdere vacatures hebben openstaan. 

Wat was je grootste uitdaging in je job tot nog toe? 

Toen ik pas bij Belnet was gestart, stond de hr-unit nog in zijn kinderschoenen. Ik heb de kans gekregen om de dienst mee uit te bouwen en verschillende grote projecten tot een goed einde te brengen, zoals de uitwerking van het arbeidsreglement en het opzetten van een tijdbeheersysteem. Dat zorgde ervoor dat ik veel initiatief kon nemen en voorstellen kon doen. Ook nu nog zijn we voortdurend bezig met nieuwe projecten. 

Het feit dat ik het hr-beleid mee van nul heb kunnen opbouwen, was voor mij een echte uitdaging.

Ontdek deze werkgever

Related Organization