Natasja

Kabinetssecretaris
Related Organization
Portret Natasja

Ik heb maar van één ding spijt…

… En dat is dat ik de overstap naar Justitie niet eerder heb gemaakt. Ik ben op latere leeftijd gestart als kabinetssecretaris en zittingsgriffier. Een job met veel meer verantwoordelijkheid dan mijn vorige job in een "klassiek" bedrijf. Maar ik zou niet meer terug willen. Ik werk bij de ondernemingsrechtbank. Het is boeiend en afwisselend en ik leer elke dag bij. Mijn favoriete materie is merkenrecht. Bijvoorbeeld zaken rond namaak.

Zonder griffier geen zitting

Mijn job bestaat uit twee delen. Als kabinetssecretaris ben ik de rechterhand van de voorzitter en hoofdgriffier. Als zittingsgriffier ben ik zowat de manager van rechtszittingen. Ik bereid de dossiers die op zittingen komen voor, volg de zitting, maak een proces-verbaal en zorg dat alle informatie bij de juiste mensen terechtkomt. Zorgen dat alles tot in de puntjes juist is, daar krijg ik veel energie van. Ik weet dat mijn collega’s dankzij mijn hulp vlot kunnen werken. En als mensen, die onrecht is aangedaan, na een zitting tevreden buiten stappen, dan is dat ook dankzij mijn inzet!

Veel vertrouwen en een toffe sfeer

Sinds ik bij Justitie werk, is mijn vertrouwen in het systeem enorm gegroeid. Een rechtszaak is maar een heel klein deel van het juridische proces. Elke zaak wordt op voorhand en nadien tot in het kleinste detail bekeken en in beraad genomen. Ik weet nu dat ik in goede handen ben als ik ooit een probleem heb dat juridisch moet worden opgelost.

Daarnaast is het beeld dat ik had van strenge, grijze rechters ook helemaal veranderd. Tijdens de zitting is het wel "meneer de voorzitter" en "mevrouw de griffier", maar buiten de rechtszaal gaat het er heel joviaal aan toe. We gaan regelmatig met z’n allen op teambuilding en er zijn ook collega’s die echt vrienden zijn geworden.

Zorgen dat alles tot in de puntjes is voorbereid voor mijn collega’s, daar krijg ik energie van!

Ontdek deze werkgever

Related Organization