Belnet

5 personen vergaderen

Wie zijn we?

Welkom in ons netwerk!

Motor voor vooruitgang
Digitalisering neemt elke dag exponentieel toe. Dat biedt nieuwe kansen, maar ook nieuwe uitdagingen. Als National Research & Education Network (NREN) helpt Belnet Belgische kennisinstellingen en overheden om de kansen van de digitale versnelling maximaal te grijpen. Met de meest performante internetconnectie in het land en bijbehorende diensten zijn wij een motor voor wetenschappelijke en maatschappelijke vooruitgang. Dat is een missie waar we trots op zijn en waarvoor we ons elke dag engageren.
 

Projecten in de kijker

Belnet ontwikkelt diensten die zijn toegespitst op de behoeften van onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Eduroam is één van onze meest bekende diensten en laat studenten en onderzoekers toe om veilig en snel te surfen op het draadloze netwerk van hun eigen organisatie én op die van alle andere deelnemende organisaties. De dienst is ondertussen beschikbaar in meer dan 100 landen wereldwijd. 

Op vlak van Open Science speelt Belnet een belangrijke strategische rol voor Belgische kennisinstellingen. We werden aangesteld als de Belgische gemandateerde organisatie van de EOSC (European Open Science Cloud) Association en nemen deel aan het EOSC Focus project. Als Service Provider ontwikkelen en beheren we diensten specifiek voor onderzoekers, zoals DMPonline en Orfeo. 

Internationale samenwerking zit in het DNA van onderzoeks- en onderwijsnetwerken zoals Belnet. Door actief mee te werken aan het GÉANT GN5-project draagt Belnet zijn steentje bij aan de verdere ontwikkeling van de e-infrastructuur voor de Europese onderzoeks- en onderwijsinstellingen. We delen onder andere onze kennis en expertise op vlak van netwerkontwikkelingen en informatieveiligheid.

Wist je dat Belnet naast zijn missie als Belgisch onderzoeksnetwerk ook het BNIX-platform beheert? BNIX is het hart van het Belgische internet en zorgt ervoor dat het lokale internetverkeer sneller en efficiënter verloopt. Om mee te groeien met de veranderende noden van de organisaties die op BNIX zijn aangesloten, is innoveren een must!  
 

Onze waarden

Onze 4 basiswaarden dienen als bakens in onze koers naar een tevreden klant. Ze liggen ons bijzonder nauw aan het hart. Het gaat om:

Vertrouwd

Wij zijn een te vertrouwen, stabiele, niet-commerciële en neutrale partner voor onze klanten.

Toegewijd

Met oog op de dienstverlening aan onze klanten en de community ontwikkelen wij specifieke diensten en een infrastructuur aangepast aan hun behoeften.

Effectief

Onze organisatie is efficiënt, doeltreffend en kwaliteitsvol.

Professioneel

We werken op een professionele manier, steunend op de nodige expertise en knowhow.

Onze troeven

Alle kansen tot vooruitgang

Bij Belnet nemen we onze publieke verantwoordelijkheid ten volle op. Vakkennis, tevreden klanten en maatschappelijke impact vinden we dan ook belangrijker dan commerciële targets. Net daarom staan jouw nieuwsgierigheid en persoonlijkheid centraal bij de jobinvulling. Belnet biedt de flexibiliteit en autonomie die nodig zijn om je zowel professioneel als persoonlijk te ontwikkelen. Ook jou geven we dus alle kansen tot vooruitgang.

Elke Belnetter op zijn best

Bij Belnet beseffen we dat dit alles pas mogelijk is als elke Belnetter op zijn best is. Daarom zetten we maximaal in op balans. Tussen work en life, want een job bij Belnet sluit aan op jouw leven – en niet andersom. Maar ook tussen resultaat en werkvreugde: we zijn professioneel, maar informeel. We zijn volbloed techies maar streven in alles naar de menselijke touch. 
 

Wie zoeken we?

Wij houden alvast van innovatieve (mee)denkers met een hart voor de onderzoeks- en onderwijssector. Toekomstige collega’s met zin voor verantwoordelijkheid en een klantgerichte aanpak hebben alvast een streepje voor!

Een greep uit onze mogelijke functies:

  • IT Project Manager
  • Security Analyst
  • Network Engineer
  • Technical Advisor
  • IT System Manager
  • Account Manager
  • Purchasing expert
  • Enthousiaste spontane sollicitaties!

Heb je je droomjob op onze vacaturepagina gezien en wil je solliciteren? Lees dan snel verder op onze website wat wij jou te bieden hebben en hoe de selectieprocedure zal verlopen.
Is er momenteel geen functie die matcht met jouw profiel? Aarzel dan niet om spontaan te solliciteren.
 

Aan de slag bij ons

Op je eerste dag word je onthaald door een HR-medewerker om onze organisatie en werking te leren kennen. Daarna zorgen we voor je uitrusting op technisch vlak: een medewerker van ICT helpt je bij het installeren van je laptop en eventueel mobiele telefoon. Ten slotte staat ook je coördinator voor je klaar om je in te wijden in je team en je takenpakket. Om je wegwijs te maken en te informeren over de veiligheidsprocedures, krijg je ook een rondleiding op je eerste dag. Zo leer je meteen ook de verschillende faciliteiten kennen.

Ook krijg je vanaf je start een Belnet Buddy: iemand uit een ander departement dan het jouwe om je in je eerste weken extra te ondersteunen. Bij deze persoon kan je ook steeds terecht met vragen of onzekerheden. Je buddy neemt sowieso contact met je op in je eerste week bij Belnet.

De volgende weken en maanden krijg je van elk departement een infosessie. Op die manier leer je het reilen en zeilen van onze organisatie steeds beter kennen en krijg je een globaal zicht op hoe onze organisatie in elkaar zit.
Last but not least: om jou en eventueel ook nog andere nieuwe medewerkers helemaal welkom te doen voelen binnen ons team, organiseren we ook een welkomstdrink met alle collega’s. 

Aantal medewerkers

80

Contactgegevens

WTC III
Simon Bolivarlaan 30-B2
1000 Brussel
België

Phone number

Meer info over onze jobs

Meer info over onze stages