Koninklijke Bibliotheek van België

Wie zijn we?

De Koninklijke Bibliotheek van België (KBR) is de nationale wetenschappelijke bibliotheek. Ze verzamelt álle Belgische publicaties en bewaart, beheert en bestudeert een omvangrijk cultureel en historisch patrimonium van ruim 8 miljoen documenten. Ze geeft het publiek toegang tot informatie, faciliteert onderzoek en biedt culturele beleving aan.

Wie bij KBR aan de slag gaat, neemt niet alleen een duik in het verleden maar werkt ook aan de toekomst. KBR wil bijdragen tot de democratische grondvesten van een steeds meer digitale maatschappij door integere en duurzame informatie ter beschikking te stellen van de burger.
 

Projecten in de kijker

KBR engageert zich om het erfgoed dat ze bewaart maximaal toegankelijk te maken. Elke dag werken onze specialisten aan de restauratie en digitalisering van de collectie. Naast klassiek onderzoek naar de erfgoedcollecties, leggen we ons ook toe op het faciliteren van onderzoek in de Digital Humanities, via zogenaamde ‘library labs’. Met de blik op de toekomst gericht werken we daarvoor op verschillende domeinen: van onderzoek naar het gebruik van data intelligence in de culturele erfgoedsector over tekst- en dataminingonderzoek vergemakkelijken tot het toegang geven op dataniveau tot de gedigitaliseerde collecties. Ontdek alle onderzoeksprojecten op de website van de KBR

Behalve onderzoeksmogelijkheden biedt KBR ook een rijk aanbod aan culturele beleving aan. Ontdek onze collecties in het KBR museum, tijdens onze tijdelijke tentoonstellingen of een van de culturele activiteiten.

Onze waarden

KBR koestert de tijd.

Onze troeven

Dankzij haar focus op cultuur en wetenschappelijke projecten biedt KBR een brede waaier van functies aan. Als werknemer werk je mee aan nieuwe projecten, organiseer je culturele evenementen of kan je je verdiepen in de vele domeinen die met boeken en bibliotheekwetenschap te maken hebben. En je  komt natuurlijk in contact met onze gebruikers.  Kortom: er zijn altijd nieuwe uitdagingen.

Welzijn op het werk staat bij KBR centraal. We vinden het belangrijk dat elke medewerker zich goed voelt op de werkvloer en zijn steentje kan bijdragen aan de lopende projecten. Er is een duidelijk telewerkbeleid zodat de medewerkers een goed evenwicht tussen werk en privé kunnen vinden. KBR hecht belang aan interne mobiliteit. Het is een kans voor haar medewerkers om hun loopbaan uit te bouwen, hun vaardigheden te ontwikkelen en brede professionele ervaring op te doen. 

Wat onze medewerkers op prijs stellen:

  • Flexibele werkuren
  • Divers takenpakket
  • Aantrekkelijk loon
  • Het gebruik van meerdere talen in een multiculturele omgeving
  • Gratis toegang tot de federale musea
  • Gezellig werkkader in een historisch gebouw met terras en tuin
  • Culturele en wetenschappelijke uitwisselingen via evenementen

Ontdek nog meer voordelen op onze website.

Onze organisatie in beeld - video

Aantal medewerkers

250

Contactgegevens

Kunstberg 28
1000 Brussel
België

Phone number
Email

Meer info over onze jobs

Email

Meer info over onze stages

Email