Ons taaltestaanbod

Wij organiseren drie soorten taaltesten:

  • Taaltesten in bestuurszaken: deze testen vinden het hele jaar door plaats. Ze zijn oorspronkelijk bedoeld om ambtenaren in staat te stellen te voldoen aan de taalvereisten van hun functie, maar staan open voor iedereen die zijn kennis van een nationale taal wil aantonen.
  • Taaltesten in gerechtszaken: deze testen zijn bedoeld voor magistraten en gerechtspersoneel die in het kader van hun functie hun kennis van een andere nationale taal moeten aantonen of die een premie willen ontvangen. De testen vinden plaats op bepaalde tijdstippen van het jaar (twee sessies voor de magistraten en drie sessies voor het gerechtspersoneel).
  • Taaltesten voor selectiedoeleinden: deze testen worden georganiseerd volgens de taalvereisten voor een bepaalde functie. De vereisten en manier waarop de testen worden afgelegd, worden nader toegelicht in de functiebeschrijving wanneer deze van toepassing zijn.

Voor meer informatie over deze verschillende testen, raadpleeg de verschillende categorieën.

Weet je niet zeker welke test je moet kiezen?
Onze vragenlijst helpt je bij je keuze!

Om te weten welke taaltest je moet afleggen, hebben we de meest voorkomende situaties op een rijtje gezet. De resultaten van deze vragenlijst worden bij wijze van advies verstrekt en zijn niet bindend. Om er zeker van te zijn dat je je voor de juiste taalprocedure inschrijft, neem je best contact op met je personeelsdienst of met de organisatie waarvoor je een certificaat moet behalen.

Als je je voor persoonlijke doeleinden inschrijft voor een taaltest, kan de vragenlijst je ook helpen bij je keuze.